Mantelinen aprikoosikakku

{image:text}

n. 800 g aprikooseja (iso prk)
1½ dl sokeria
4 kananmunaa
400 g vispikermaa
6- 7 liivatelehteä
½ dl Amarettoa (mantelilikööriä)
150 g marsipaania

1. Laita säilykeaprikoosit valumaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
3. Raasta marsipaani raastimen isolla terällä.
4. Kuumenna Amaretto lasissa mikrossa, liota liivatelehdet siihen.
5. Yhdistä kerma- ja munasokerivaahto varovasti sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi marsipaaniraaste käännellen joukkoon.
6. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita aprikoosit vuoan pohjalle. Kaada täyte aprikoosien päälle ja nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.