Mantelinen appelsiinisuklaakakku (gluteeniton)

{image:text}

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Appelsiinitäyte:
2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
4 liivatelehteä + ½ dl puristettua appelsiinimehua

Suklaatäyte:
4 dl vispikermaa
100 g tummaa sulatettua suklaata
½ dl mantelijauhetta
½ dl tomusokeria
4 liivatelehteä + ½ dl mantelilikööriä

Kostutus:
½ dl appelsiinimehua

Päälle:
appelsiiniviipaleita

Hyytelö:
1 ½ dl appelsiinimehua (= yhden appelsiinin puristettu mehu)
½ dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Koristele kakun reunat halutessasi mantelijauheella.

1. Vatkaa lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot joukkoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunin alimalla tasolla +200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes pohja näyttää kypsältä.
2. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta irtopohjareunavuokaan sopiva pohjapala. Kostuta se appelsiinimehulla.
3. Valmista appelsiinitäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sekoita siihen appelsiinituorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Kiehauta ½ dl appelsiinimehua ja liuota siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.
4. Kaada appelsiinitäyte pohjan päälle ja tasoita se. Nosta pakastimeen siksi aikaa kun valmistat toisen täytteen.
5. Valmista suklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa lautasella sekoittaen sitä ensin 40 sekunnin ja sitten 10 sekunnin välein kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota kerma ja sekoita siihen mantelijauhe, tomusokeri ja hieman jäähtynyt sula suklaa. Kiehauta mantelilikööri kattilassa ja liuota siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
6. Nosta kakku pakkasesta ja kaada suklaatäyte appelsiinitäytteen päälle ja tasoita pinta.
7. Nosta kakku taas pakkaseen noin tunniksi ja valmista kakun päällinen.
8. Kuori appelsiinit ja leikkaa niistä renkaita. Kiehauta appelsiinimehu ja vesi, lisää hyytelösokeri ja anna sokerin sulaa sekä liemen hieman kirkastua. Aseta appelsiinirenkaat kakun päälle ja kaada hyytelöseos renkaiden päälle.
9. Nosta kakku taas pakkaseen noin puoleksi tunniksi.
10. Irrota kakku varovasti vuoastaan esim. palettiveitsellä reunaa kiertäen. Painele avokämmenellä reunoille mantelijauhetta ja sitten herkuttele!