Mansikkakakku a´la rommi

{image:text}

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mansikkatäyte:
3 liivatelehteä
1 dl floravispiä
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mansikkahilloa

Valkosuklaatäyte:
1 muna
0,5 dl sokeria
1 ½ dl floravispiä
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä

Kostutus:
3½ dl 10% sokerivettä
rommiaromia

Koristelu:
4-5 dl kermaa
mansikoita

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä 5-10 min. Soseuta mansikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mansikat.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä.
Kaada liivateseos seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
4. Valmista toinen täyte. Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota flora vispi. Sulata suklaa mikrossa varovaisesti. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
5. Laita vuoan pohjalle kakkupohja, kostuta se ja täytä valkotäytteellä. Nosta toinen kakkupohja, kostuta ja täytä mansikkatäytteellä. Vielä viimeinen kakkupohja, kostutus ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
6. Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle ja koristele kermapursotuksilla ja mansikoilla!