Mansikka Marja- kakku

{image:text}

Tässä reseptissä ei käytetä perunajauhoja ollenkaan koska ne tekevät pohjasta pehmeän, mutta käytettäessä pelkästään vehnäjauhoja pohjasta tulee tiiviimpi ja kestävämpi, tästä kakusta tulee aika korkea. Tämänkokoiset pohjat sopivat hyvin yhtä aikaa uuniin paistumaan, joten aikaa ei kulu sen kauempaa kuin yhden ison pohjan paistossa.

Paista 2 kpl pohjia, tässä yhden pohjan ohje:
150 g kananmunia ( noin 3 kpl)
105 g sokeria ( noin 1 dl)
105 g vehnäjauhoja ( noin 1½ dl)
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mansikanmakuista kermaa
200 g kuningatar-tuorejuustoa

400 g mansikkamarmeladia

Kostutus:
noin 5 dl maitoa

Kuorrutus:
n. 400- 500 g vaaleanpunaista marsipaania

Koristelu:
Mansikka-Marja -koriste
vihreää marsipaania mansikan lehtiin
mansikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan 18 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
Leikkaa hyvin jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto.
Kostuta alin pohja ja levitä sen päälle mansikkamarmeladia. Lisää kerma-tuorejuustotäytettä.


Lisää seuraava pohja ja jatka samalla tavalla kunnes kakku on koottu, säästä täytettä hieman kuorrutukseen. Levitä loppu täyte paletilla kakun päälle tasaisesti.


Nosta marsipaani kakun päälle, paina varovasti marsipaani kakun pintaan ja oio poimut. Kaulitse vihreää marsipaania ja leikkaa muovisella veitsellä isoja lehtiä, vedä veitsellä lehtiruotokuviot. Painele kakun reunaan marsipaanityövälineellä pienenpieniä “koloja”. Koristele Mansikka-Marja koristeella ja tuoreilla mansikoilla.