Mansikka-suklaakakku

{image:text}

8 munan pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl vispikermaa vaahdotettuna
200 g maitorahkaa
500 g mansikoita
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl sokeria
6 liivatelehteä
300 g mansikkamarmeladia

Kostutus:
10 % sokerivesi jossa ripaus rommiaromia

Koristelu:
kermavaahtoa
valkosuklaata
mansikoita

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan n.26cm kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40-45 minuuttia.
2. Vaahdota kerma löysäksi ja lisää siihen maitorahka, valutetut mansikat (jos käyttää pakkasmansikoita), sekä valkosuklaa ja sokerit.
3. Lisää liotetut liivatteet ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
4. Kokoa kolmeen osaan leikattu kakku kelmutettuun kakkuvuokaan. Aseta pohjalle kakkupohja, kostuta se ja sivele ohuesti marmeladia. Laita puolet täytteestä päälle.
5. Laita toinen kakkupohja, kostutus sekä taas ohuelti marmeladia, lisää loput täytteet. Vielä päälle viimeinen kakkupohja sekä kostutus.
6. Anna hyytyä yön yli, kumoa ja koristele mielesi mukaan!