Mansikka-raparperikakku

{image:text}

Tein pikakakun pakkasessa olevista mansikoista kun ystävät ilmoittivat tulostaan. Pakastetuista mansikoita irtoaa aika paljon nestettä, joten ne kannattaa valuttaa kunnolla, tai sitten kostutusnesteen määrää vähentää.

pohja:

* 4 munan kakkupohja 22 cm:n kakkuvuokaan

täyte:

* 3 dl vettä
* 1½ dl sokeria
* 5-6 dl raparperia
* 2 dl mansikoita ( käytin sulatettuja)
* 6 dl vispikermaa
* 250 g Mascarpone-juustoa
* 2 tl vaniljasokeria
* keltaista jauhemaista elintarvikeväriä

kostutus:

* 1 dl raparperimehua + 1 dl kylmää vettä

päälle:

* mansikoita + hyytelösokerikiille
* marsipaanista kukkaisia ym.

1. Valmista kakkupohja.
2. Aloita täytteen valmistaminen keittämällä ves, lisää siihen sokeri sekä kuoritut, pilkotut raparperipalat. Kun raparperit ovat pehmentyneet, kaada seos siivilän läpi ja anna jäähtyä jääkaapissa. Säästä raparperimehu kostutukseen!
3. Pilko tai soseuta mansikat ja sekoita raparperin kanssa sekaisin.
4. Vatka kerma vaahdoksi ja sekoita siihen Mascarpone-juusto ja vaniljasokeri. Voit halutessasi ripauttaa hieman jauhemaista elintarvikeväriä jos haluat keltaisen kakun.
5. Lisää vettä makeaan raparperiliemeen ja kostuta sillä kahteen osaan leikatun kakkupohjan pohja (täytettä riittää kyllä kahteen kerrokseenkin, tässä kakussa on yksi väli). Levitä raparperi-mansikkaseos pohjalla ja päälle kermatäytettä.
6. Laita toinen kakkupohja päälle ja kostuta se.
7. Aseta mansikoita kakun päälle, ja valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille mansikoille.
8. Levitä kermatäytettä kakun päälle ja pursota loput pinnalle.
9. Valmista maripaanista kukkasia ym. kakun päälle.