Mansikka-persikkacharlotta

{image:text}

kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kääretortun täyte:

400 g mansikkahilloa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria

varsinainen täyte kakkuvuokaan:

4 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-juustoa
3 rkl sokeria
200 g mansikkahilloa
200 g persikkasosetta (vauvan sosetta)
6 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua

päälle:

persikkaviipaleita
mansikoita
hyytelösokerikiille (ohje pakkauksessa)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen massaan, kaada se leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ja vaahdota kerma, mausta se sokerilla.
Levitä pohjan päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa, kääri torttu rullalle ja anna sen vetäytyä hieman jääkaapissa.
Leikkaa kääretorttu noin 2 cm:n paloihin ja vuoraa halkaisijaltaan 24-25 cm:n irtopohjavuoan tai säädettävän reunavuoan reunat ja pohja kääretorttupaloilla.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään, vaahdota varsinaisen täytteen kerma. Sekoita siihen Mascarpone-juusto, sokeri, mansikkahillo ja persikkasose.
Purista liivatelehdistä vesi pois, kuumenna pari ruokalusikallista sitruunamehua kupissa mikrossa ja liuota pehmeät liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateliuos täytteeseen kokoajan sekoittaen.
Kaada täyte kakkuvuokaan kääretorttupalojen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään tai pakastimeen noin tunniksi.
Koristele kakku mansikoilla ja persikkaviipaleilla, pinnan voi vielä viimeistellä hyytelösokeriliuoksella.