Mansikka-mokkakakku

{image:text}

pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
250 g mokkakermaa
250 g mansikkakermaa
200 g maustamatonta maitorahkaa
½ dl sokeria
4 tl liivatejauhetta + ½ dl vettä
100 g mansikkamarmeladia

kostutus:
1½ dl sokeroitua kahvia

mansikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista leivinpaperilla vuoratun pellin päällä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 5-8 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.
2. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 erikokoista pyöreää palaa.
3. Vuoraa pyöreä vuoka kelmulla, leikkaa mansikat viipaleiksi ja peitä niillä kulhon sisus.
4. Valmista täyte vaahdottamalla kermat.Sekoita maitorahka joukkoon ja mausta sokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liivatejauhe siihen hyvin, anna seoksen jäähtyä noin 5 minuuttia. Lisää liivateseos hyvin sekoittaen täytteeseen.
5. Kaada täytettä kulhon pohjalle. Aseta pienin pohjapala täytteen päälle ja kostuta se. Levitä hieman mansikkamarmeladia pohjan päälle.
6. Lisää täytettä, aseta pohjapala, kostuta se ja levitä päälle marmeladia.
7. Kaada loput täytteet keskimmäisen pohjapalan päälle ja aseta suurin pohjapala viimeiseksi ja kostuta.
8. Anna kakun hyytyä kylmässä ainakin 3 tuntia. Kumoa tarjoilualustalle ja koristele mansikoilla.