Mansikka-minttusuklaakakku

{image:text}

pohja:

2 pötköä suklaakeksejä
100 g voita

täyte:

250 g Mascarpone-juustoa
6 dl vispikermaa
400 g metsämansikka-jogurttia
5 kpl Pätkis-patukoita
½ dl sokeria
10 liiivatelehteä + 3 rkl sitruunamehua

koristelu:

mansikoita
suklaata joka koristeltu suklaa-transferilla (huulet & sydämet)

Murustele keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Laita seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 25 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Vuoan sisäpuolen reunan voi kiertää reunakalvolla, jolloin kakun reunasta tulee siisti.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja sekoita siihen Mascarpone-juusto, jogurtti, sokeri ja pilkotut Pätkis-patukat.
Kuumenna sitruunamehu mikrossa esim. lasissa, purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata pehmeät lehdet kuumaan sitruunamehuun. Kaada liuos täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hyytymään.
Koristele kakku mansikoilla ja suklaalla, alla transferin ohje:

Sulata suklaa ja levitä se transferille. Nosta levy esim. pellin päällä jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, irrota transferi jolloin kuva jää suklaan pintaan. Taittele suklaasta koristeita kakun päälle.