Mangosuklaa-kakku

{image:text}

Pohja:
200 g voita (pehmeää)
3 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl kuumaa vettä

Täyte:
1 iso prk (425 g) säilykemangoa
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 keltuaista
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua liivateveteen
2 dl kermaa
200 g vaniljajogurttia

Kostutukseen:
mangosäilykkeen liemi

Väliin:
1 dl aprikoosimarmeladia

Pinnalle:
erilaisia hedelmiä

Kiille:
2dl vaaleaa mehua
1 dl hyytelösokeria
Reunoille:
100 g raastettua tumma suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää kuuma vesi ja sekoita massa tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (24cm).
Paista pohjaa +175 ast. noin 50min.
Anna pohjan jäähtyä seuraavaan päivään.
Valmista täyte:
Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa.
Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan veteen (n.½-1 dl) johon olet laittanut sitruunamehua.
Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa.
Lisää kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi. Leikkaa kakku 3 osaan.
Kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se mangoliemellä.
Levitä ensimmäiseen väliin pohjalle aprikoosimarmeladia ja päälle puolet mangotäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kaada sen päälle loput täytteestä.
Nosta viimeinen kakkulevy päälle. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään, tai muutama tunti pakkasessa.
Levitä kakun pinnalle ohuesti aprikoosimarmeladia ja asettele päälle viipaloidut hedelmät. Valmista päälle kiille hyytelösokerista, levitä suklaaraaste reunoille.