Luumukääretorttu

{image:text}

Kääretortut ovat nopeita leivottavia, ne paistuvat uunissa nopeasti ja jäähtyminenkin ennen täytteen laittoa käy minuuteissa. Täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vaan, tai sitten ihan kermaa mansikkahillon kera!
Jouluiseen kääretorttuun käy hyvin luumumarmeladi, jota voi halutessaan maustaa jouluisilla mauilla.

pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

(jouduin käyttämään pelkkiä vehnäjauhoja jolloin pohjasta ei tullut niin pehmeä)

täyte:
2 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
1 dl luumumarmeladia
3 rkl sokeria
½ tl kanelia

kuorrutus & koristelu:
sokerimassaa
marsipaanitorttuja

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pohja uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6-8 minuuttia.
2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen muut aineet. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri levy rullalle.
3. Kauli sokerimassa levyksi ja nosta kääretortun päälle. Koristeet on tehty marsipaanista, eli leikkaa kaulittu marsipaani pieniksi neliöiksi ja leikkaa kuten joulutortut :)

Ps: omenamarmeladi sopii hyvin täytteen lisäksi, eli levitä pohjan päälle ensin omenamarmeladia ja päälle luumu-kermatäytettä.