Luumu-banaanikakku

{image:text}

* 200 g voita
* 2 dl kaakaon makuista tomusokeria
* 3 kananmunaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl soodaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 dl maitoa
* 2 dl luuumuja joista on poistettu kivet
* 1 banaani (100 g ilman kuoria)

täyte:

* 2 dl vispikermaa
* 200 g maustettua rahkaa
* sokeria maun mukaan
* 1-2 dl luumuja

1. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri keskenään, lisää lämpimät kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen lämpimän maidon kanssa varovasti sekoittaen.
3. Sekoita lopuksi joukkoon soseutettu banaani ja kivettömät tuoreet luumut.
4. Kaada massa vuokiin ja paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 50 minuuttia. Huom.! Voit paistaa kakun myös tavallisessa kahvikakkuvuoassa, paista kakkua silloin 60 minuuttia.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka ja pilkotut luumun palat joukkoon, mausta tarvittaessa sokerilla. Lisää täyte hyvin jäähtyneiden kakkujen väliin.