Lumiukko-kakku

{image:text}

7 munan kakkupohja:

7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:

2½ dl maitoa

täyte 1:

* 2 dl kermaa
* ½ dl vanilliinikreemijauhetta
* 125 g kuningatarhilloa

täyte 2:

* 2 dl kermaa
* 50 g valkosuklaata
* 125 g kuningatarhilloa

sokerikreemi:

* 125 g suolatonta voita
* 2 dl tomusokeria

kuorrutus:

* 1 kg:n pkt valkoista sokerimassaa, ylijäävästä osasta voi värjätä lumiukolle pipon, nenän ja silmät. Massaa jää vielä noin 300-400 g. Valkoista kuorrutetta menee noin 500 g.
* pipo: sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta, menee noin 150- 200 g

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista kakkupohja uunin alatasolla +175 ast.eessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteet vaahdottamalla kermat, jaa kerma kahteen astiaan ja sekoita toiseen vanilliinikreemijauhe ja toiseen sulatettu suklaa.
3. Kostuta alin pohja ja levitä sille kuningatarhilloa, levitä päälle kermatäyte ja aseta toinen pohja täytteen päälle. Kostuta toinen pohja, levitä hillo ja levitä päälle suklaa-kerma. Laita viimeinen pohja kakun päälle ja kostuta se. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.
4. Valmista sokerikreemi kuorrutteen alle vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Levitä seos kakun päälle.
5. Kaulitse kuorrute, nosta se kakun päälle ja värjää lopusta valkoisesta massasta ukolle pipo, porkkana-nenä ja silmät. Posket voi värjätä pinkillä kristallipulverilla.