Lumilautailija-kakku

{image:text}

pohja:

* 5 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

* n. 3 dl maitoa

täyte:

* 4 dl vispikermaa
* 200 g maitorahkaa
* 100 g valkosuklaata
* ½ dl sokeria
* 5 liivatelehteä
* 2 rkl vettä
* n. 250 g mansikkamarmeladia

päälle:

* 2 dl vispikermaa

koristelu:

* marsipaanista tehtyjä koristeita
* valkosuklaasta pursotettuja kuusia

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun pallokakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sokeri ja maitorahka, lisää sulatettu suklaa täytteeseen.
3. Kiehauta n. 2 rkl vettä, purista liivatteista kylmä vesi pois ja liuota liivatteet siihen.
5. Sekoita liivateliuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.
6. Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja laita alimmainen osa kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja kostuta se.
7. Levitä mansikkamarmeladia kakkupohjan päälle, levitä täytettä päälle ja aseta toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Kokoa kakku samalla tavalla kunnes se on koottu.
8. Kääri kelmut kakun päälle vuoan reunoilta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
9. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota kerma ja levitä se kakun päälle. Aseta koristeet kakun pinnalle.

kakun reunojen valkosuklaakuuset:

* sulata suklaa esim. mikrossa lautasella, ensin noin 40 sekutia ja sitten noin 10-20 sekunnin välein välissä sekoittaen kunnes suklaa on täysin sulanut.
* pyöräytä leivinpaperista spritsauspussi ja täytä se suklaalla.
* spritsaa suklaalla kuusen mallisia muotoja leivnpaperin päälle ja nosta arkki jääkaappiin hyytymään tarvittaessa. Koristele kakku valkoisilla kuusilla.