Lohikakku

{image:text}

* n. 600 g sekavuokaleipää

täyte:

* 150 g creme fraichea
* 200 g ruohosipulituorejuustoa
* ½ punainen paprika
* 1 minimini sipuli
* 170 g katkarapuja
* 150 g kylmäsavulohta
* 2 rkl kallen mätitahnaa
* ripaus sitruunapippuria
* ½ ruukku tilliä

kostutus:

* 4 dl kasvislientä

kuorrutus:

* 200 g ruohosipuli- tuorejuustoa

koristelu:

* kylmäsavulohta
* tomaattia
* tilliä
* viinirypäleitä

1. Keitä kostutusvesi mielellään edellisenä päivänä ja anna sen jäähtyä hyvin, säilytä jääkaapissa.
2. Valmista täyte pilkkomalla paprika ja sipuli pieniksi paloiksi, sekoita mut täytteen ainekset joukkoon.
3. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta työpöydälle tuorekelmua ja päälle kerros leivinpaperia. Laita alimmaksi kerrokseksi riviin leipää ja kostuta ne. Levitä täytettä päälle ja laita toinen kerros leipää päälle. Kostuta leivät ja täytä kakku samalla tavalla niin että ylimmäikseksi jää leipäkerros. Kääri kelmu päälle ja nosta kakku jääkaappiin yön yli.
4. Kumoa kakku seuraavana päivänä. Kuorruta tuorejuustolla kakku. Koristele kakku ja ei muuta kuin tarjolle!