Lohi-katkarapukakku

{image:text}

sekapaahtoleipää n. 300 g

täyte1 :
130 g kylmäsavulohta
1½-2 dl katkarapuja (liemessä)
200 g sulatejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 pieni sipuli varsineen
½ dl tuoretta tillisilppua
valkopippuria

täyte 2:
2 dl kuohukermaa
1½ omenaa
70 g kurkkusalaattia
1-1½ d majoneesia
3 tl sitruunamehua

kostutus:
3 dl kasvislientä

kuorrutus ja koristelu:
250 g katkaraputuorejuustoa
200 g kylmäsavulohta
5 kananmunaa
n. 1 dl katkarapuja (liemessä)
tilliä

1. Kokoa kakku halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan. Leikkaa leivistä reunat pois. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta pohjalle leipäkerros.
2. Valmista ensimmäinen täyte pilkkomalla sipuli ja kylmäsavulohi, sekoita muiden aineiden kanssa tasaiseksi täytteeksi.
3. Valmista toinen täyte vaahdottamalla kerma, sekoita joukkoon pieneksi pilkotut omenat ja muut aineet.
4. Kostuta leipäkerros ja levitä ensimmäinen täyte leipien päälle. Aseta toinen kerros leipää ja kostuta. Levitä toinen täyte ja päälle viimeinen leipäkerros, kostuta hyvin.
5. Kääri kelmut kakun päälle ja nosta jääkaappiin yön yli.
6. Kumoa kakku seuraavana päivänä varovasti ja kuorruta se katkaraputuorejuustolla.
7. Koristele kakku keitetyillä kananmunilla, kylmäsavulohella, katkaravuilla ja tillillä.