Lihavoileipäkakku

{image:text}

Voileipäkakun päälle voi valmistaa kauniin ruusun tomaatista. Unelmakakut-kirjassani on kerrottu miten tämä tapahtuu, löydät sieltä paljon myös muita vinkkejä koristeluun ja erityisesti kakkuihin. Ruusun teko-ohje löytyy myös tästä samaisesta Voileipä -kakut kategoriasta.

Pese tomaatit ensin hyvin ja kuori kuorimaveitsellä tomaatin kuorta samalla kiertäen, kunnes kuori on kierretty kokonaan tomaatista. Rullaa pitkä kuoriosa “rullalle”, jolloin siitä tulee ruusun näköinen.

* 1, 5 pkt Oululaisen Reilu- vehnäpaahtoa
* kakkuun tuli myös 1 leveä kerros ruisvuokaleipää

täyte:

* 1 suolakurkku
* 250 g palvikinkkua
* 1 pieni tai ½ suuri punainen paprika
* 300 g ruohosipulituorejuustoa
* 200 g Wanhanajan maksamakkaraa
* 200 g créme fraichea
* 1 rkl vahvaa sinappia
* 150 g emmental-juustoraastetta
* 50 g majoneesia

kostutus:

* n. 4 dl lihalientä

kuorrutus:

* 300 g ruohosipuli-tuorejuustoa
* 50 g majoneesia

koristelu:

* pippurikinkkua
* herneenversoa
* mintun lehtiä
* tomaattiruusuja

1. Keitä kostutusvesi mielellään ed. päivänä ja anna sen jäähtyä hyvin, säilytä jääkaapissa.
2. Valmista täyte pilkkomalla suolakurkku, paprika ja palvikinkku pieniksi paloiksi, sekoita mut täytteen ainekset sähkövatkaimella joukkoon.
3. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta työpöydälle tuorekelmua ja päälle kerros leivinpaperia. Laita alimmaksi kerrokseksi kahteen vierekkäiseen riviin 2 x 4 vaaleaa leipäpalaa ja kostuta ne. Levitä täytettä päälle ja laita toinen kerros leipää. Tee yksi kerros ruisleivästä halutessasi. Kostuta leivät ja täytä kakku samalla tavalla niin että ylimmäikseksi jää leipäkerros. Kääri kelmu päälle ja nosta kakku jääkaappiin yön yli.
4. Kumoa kakku seuraavana päivänä. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi sekaisin, kuorruta sillä kakku. Koristele kakku kinkkusiivuilla, herneenversoilla ym.