Lihavoileipäkakku

{image:text}
Meidän perhe r-a-k-a-s-t-a-a voileipäkakkuja, erityisesti tätä lihakakkua
Olen leiponut lihakakun samalla reseptillä jo 20 vuotta, parina viime vuotena olen tosin oikaissut ohjetta. Ennen ohjeessa oli 2 täytettä, mutta nykyään olen laittanut molempien täytteiden ainekset  samaan kulhoon ja pyöräyttänyt ainekset sekaisin. Maku on silti täsmälleen sama!

1, 5 pkt isoja paahtoleipiä
1 pkt ruisvuokaleipää

täyte:

2 suolakurkkua
250- 300  g palvikinkkua
1 pieni tai ½ suuri punainen paprika
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g Wanhanajan maksamakkaraa
200 g kermaviiliä
2 rkl sinappia
200 g emmental-juustoraastetta
50 g majoneesia

kostutus:

4-5 dl lihalientä

kuorrutus:

200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
100 g valkosipulimajoneesia

koristelu:

kinkkua
meetwurstia
tummia ja vaaleita viinirypäleitä
persiljaa
tomaattiruusu

Keitä kostutusvesi mielellään edellisenä päivänä ja anna sen jäähtyä hyvin, säilytä jääkaapissa.
Valmista täyte pilkkomalla suolakurkku, paprika ja palvikinkku pieniksi paloiksi, sekoita mut täytteen ainekset sähkövatkaimella joukkoon.
Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta työpöydälle tuorekelmua. Laita alimmaksi kerrokseksi kahteen vierekkäiseen riviin 3 x 3 vaaleaa leipäpalaa ja kostuta ne. Levitä täytettä päälle ja laita  kerros ruisleipää.  Kostuta leivät ja täytä kakku samalla tavalla niin että ylimmäikseksi jää leipäkerros. Yhteensä leipää tulee 5 kerrosta ja täytettä neljään väliin.
Kääri kelmu päälle ja nosta kakku jääkaappiin yön yli.
Kumoa kakku seuraavana päivänä. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi sekaisin, kuorruta sillä kakku. Koristele kakku kinkkusiivuilla, meetwurstilla ym.