Lihapiirakat

{image:text}

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
noin 8- 10 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

täyte:

3 dl keitettyä riisiä
400 g jauhelihaa
2 sipulia
suolaa
mustapippuria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja.
Laita jokaiselle palalle täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.
Kuumenna munkkirasva 180 asteeseen kattilassa ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.