Lihapiirakat

{image:text}

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

täyte:

3 dl keitettyä riisiä
400 g kalkkunan paistijauhelihaa
2 sipulia
3 keitettyä kananmunaa
1½ tl suolaa
1 tl mustapippuria

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
2. Keitä riisi ja kananmunat kypsiksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan noin 15 cm pyöreällä muotilla paloja.
4. Laita jokaiselle palalle 2-3 rkl täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.
5. Kuumenna öljy 180 asteeseen kattilassa ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.