Leppäkerttu-kakku

{image:text}

pohja:

* 5 kananmunaa
* 1 3/4 dl sokeria
* 2 dl vehnäjauhoja
* ½ dl perunajauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

täyte:

* 200 g appelsiinituorejuustoa
* 4 dl vispikermaa
* 250 g appelsiinimarmeladia

kostutus:

* noin 2½ dl mehua

kuorrutus ja koristelu:

* 2 pötköä punaista marsipaania
* 250 g mustaa sokerimassaa
* silmät valkoista sokerimassaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun pallovuokaan, paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3-4 kerrokseen.Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Kostuta alin pohja ja levitä marmeladia päälle, lisää kerma-tuorejuustotäytettä.
3. Laita toinen pohja päälle ja kostuta se. Levitä täytteet ja kokoa kakku samalla tavalla loppuun asti.
4. Sipaise pintaan ohut kerros kerma-tuorejuustotäytettä. Kaulitse marsipaani pyöreäksi levyksi ja nosta se kakun päälle, leikkaa ylimääräiset marsipaanit kakun reunoilta pois.
5. Kaulitse musta sokerikuorrute ja nosta se kakun toiseen päähän, leikkaa ylimääräinen kakun reunoilta pois. Valmista leppäkertulle silmät ja pilkut pyöreillä muoteilla sokerimassasta.