Lasten laskiaispullat

{image:text}

5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
200 g voita (pehmeää)
noin 14- 16 dl vehnäjauhoja

täyte:

kermavaahtoa
hilloa tai marmeladia

Liuota hiiva huoneenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa hieman ja lisää kananmuna. Jatka vaivaamista ja lisää pehmeä rasva. Jatka vaivaamista ja lisää loput jauhot. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä vähän aikaa. Pyöritä pullat palloiksi, kohota, voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeria. Paista +225 asteessa noin 15 minuuttia kypsiksi.
Halkaise jäähtyneet pullat, täytä hillolla ja kermavaahdolla.