Läskikerhokakku

{image:text}


pohjat:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
100 g voita

persikkamousse:
7 liivatelehteä + 3 rkl persikkalientä
300 g persikoita
3 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
5 rkl tomusokeria

mansikkamousse:
7 liivatelehteä + 3 rkl mansikkamehua
300 g mansikoita
3 dl vispikermaa
200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
3 rkl mansikkatomusokeria

kostutus:
n. 3 dl sokerilla maustettua kahvia

kuorrutus:
4 dl vispikermaa
200 g talousuklaata

koristelu:
marsipaanista ja sokerimassasta tehtyjä pieniä kakkuja ja leivonnaisia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja sihtaa siivilän läpi varovasti sekoittaen massaan.
Sulata suklaa lautasella vähin erin sekoittaen, sulata myös voi.
Sekoita sulatettu suklaa ja voi varovasti käännellen joukkoon.
Jaa taikina kolmeen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Paista kakut kypsiksi uunin alatasolla +175 asteessa noin 45- 50 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä ja leikkaa ne sitten kolmeen kerrokseen. Vuoraa kakkuvuoat kelmulla ja laita yksi kerros kakkupohjaa jokaiseen vuokaan, kostuta pohjat sokerilla maustetulla kahvilla.
Valmista täytteet. Laita kaikki liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Valmista ensin persikkatäyte. Soseuta persikat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma löysäksi ja sekoita siihen maustettu rahka. Mausta seos tomusokerilla.
Ota kylmästä vedestä seitsemän liivatelehteä ja purista niistä vesi pois. Kuumenna lasissa mikrossa persikkaliemi ja liuota liivatelehdet siihen, sekoita seos huolellisesti. Kaada liivateliuos nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Jaa täyte kolmeen kakkuvuokaan ja nosta vuoat pakkaseen mansikkatäytteen valmistamisen ajaksi. Valmistaa mansikkatäyte samalla tavalla kuin persikkatäyte.
Ota kakkuvuoat pakkasesta ja laita persikkatäytteiden päälle toiset kakkupohjat ja kostuta ne. Kaada mansikkatäyte päälle ja laita viimeiset kakkupohjat päälle ja kostuta ne. Nosta kelmut vuokien ympäriltä kakkujen päälle ja anna kakkujen hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakut ja laita kaksi kakkua rinnakkain tarjoiluastialla ja yksi kakku lopuksi päälle. Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa ja vaahdota kerma, sekoita ne keskenään sekaisin. Levitä suklaa-kermaseos kakkujen päälle ja koristele pienillä marsipaani-ja sokerimassakakkusilla.