Lämminsavulohi-kakku 10 heng.

{image:text}

Voileipäkakku syntyy vaivattomasti yhdellä täytteellä, kun käyttää muutamia hyviä aineksia. Jos leipä on kovin tuoretta, se pehmenee helpommin kuin parin päivän ikäinen leipä, joten kostutuksen määrä riippuu siitäkin.

* 24 palaa vaaleaa paahtoleipää

täyte:

* 200 g lämminsavulohta
* ½ ruukkua tilliä silputtuna
* n. 150 g katkarapuja
* 200 g créme fraichea
* 200 g ruohosipulituorejuustoa
* ½ punainen paprika pieneksi pilkottuna
* limepippuria

kostutus:

* 3 dl kasvislientä

kuorrutus:

* 200 g katkaraputuorejuustoa

koristelu:

* lämminsavulohta
* kananmunaviipaleita
* katkarapuja
* mandariinilohkoja
* tilliä

1. Keitä kostutusvesi ja jäähdytä se kunnolla.
2. Valmista täyte sekoittamalla pilkotut ainekset sekaisin.
3. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta 6 palaa leivinpaperin/kelmun päälle.
4. Kostuta leivät ja levitä täytettä päälle. Laita uusi leipäkerros, kostuta jne. yhteensä leipiä tulee neljään kerrokseen.
5. Kääri kelmu/leivinpaperi tiukasti ympärille ja nosta kakku yön yli jääkaappiin maustumaan.
6. Kuorruta kakku seuraavana päivänä katkaraputuorejuustolla ja tee koristelu.