Lakritsitryffelit

{image:text}

Suklaapalloja voi napsia muuten vaan tai käyttää vaikka kakun koristelussa. Ne ovat helppoja nopeita valmistettavia, ja joukkoon voi lisätä pähkinämurskaa, kookoshiutaleita tai mistä sattuu tykkäämään.

* 400 g tummaa suklaata
* 2 dl kuohukermaa
* lakritsi-strösseleitä

# Laita kerma kasariin ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
# Sekoita seosta välillä kunnes suklaa on täysin sulanut.
# Vuoraa neliskanttinen vuoka (esim. leipävuoka) tuorekuelmulla ja kaada seos vuokaan.
# Nosta vuoka jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli.
# Leikkaa levy paloihin ja pyöritä palat palloiksi, pyöritä ne strösselissä (kertakäyttöhanskojen käyttö suositeltavaa).
# Nosta valmiit pallot jääkaappiin ja popsi sellaisenaan tai koristele niillä kakku.