Lakkakakku

{image:text}

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl kermaa
300 g lakkahilloa

Kostutus:
3 dl 10% sokerivettä
rommiaromia

Koristelu:
n. 100-150g lakkahilloa
hyytelösokeria
5 dl kermavaahtoa
marsipaaniruusuja
suklaata

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
3. Kostuta alin pohja ja levitä sille lakkahilloa. Lisää kermavaahtoa ja toinen pohja päälle. Kostuta se ja täytä samalla tavoin. Lisää vielä kolmas pohja päälle, kostuta.
4. Levitä päällimmäisen pohjan päälle lakkahilloa ja sivele pinta hyytelösokerilla.
5. Sivele reunoille ohut kermapinta ja pursota sen jälkeen reunat.
6. Koristele marsipaaniruusuilla ja suklaaspritsauksilla!