Kyläyhteisön festarikakku

{image:text}

pohja:

400 g gluteenittomia keksejä
150 g voita

täyte:

10 vartta raparperia
6 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl hillo-marmeladisokeria
8 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
6 dl pilkottuja tuoreita kirsikoita
12 liivatelehteä + ½ dl raparperimehua

päälle:

6 dl raparperilientä
7 liivatelehteä
ripaus vihreää elintarvikeväriä

koristelu:
sokerimassapuu
tuoreita kirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja laita seos kooltaan noin 27 x 36 cm:n neliönmuotoisen irtopohjavuoan pohjalle.
Keitä vesi ja lisää siihen sokerit sekä kuoritut, pilkotut raparperipalat. Kun raparperit ovat pehmentyneet, kaada seos siivilän läpi ja anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, pehmeät raparperit, sulatettu valkosuklaa ja pilkotut kirsikkapalat.
Kuumenna raparperimehu ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet, kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta pakkaseen hyytymään.
Valmista kiille kuumentamalla raparperimehu ja liuottamalla siihen kylmässä vedessä liuotetut liivatelehdet. Anna liuoksen jäähtyä hieman ja kaada se sitten täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
Kaulitse ruskea sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä puun runko. Laita puunrunko kakun päälle ja koristele puun oksat tuoreilla kirsikoilla ja sitruunamelissan lehdill