Kuva Kakkuun- kakku

{image:text}

6 munan kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
diplomaattikreemi:

5 dl vispikermaa
250 g vaniljakreemijauhetta

( 2 dl vettä + 3/4 dl vaniljakreemijauhetta)

250 g mustikkahilloa

kostutus:
2½ dl sokerivettä ( 2½ dl vettä + 25 g sokeria kiehautetaan ja jäähdytetään)
8-10 tippaa kirsikka-aromia

kuorrutus:
noin 4 dl vispattua kermaa

koristelu:
kakkukuva

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
2. Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja vuoastaan. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kakku kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä niin se ei murene leikattaessa. Myös sokerivesi kannattaa keittää edellisenä päivänä ja jäähdyttää jääkaapissa.
3. Valmista diplomaattikreemi. Sekoita vaniljakreemi ja vesi keskenään, anna seoksen saostua. Vaahdota kerma ja sekoita siihen saostunut vaniljakreemi, sekoita tasaiseksi. Jos kreemi on löysää, lisää siihen hieman vaniljakreemijauhetta.
4. Kostuta alin pohja ja levitä sen päälle mustikkahilloa. Lisää puolet kreemistä ja laita toinen kakkupohja täytteen päälle. Kostuta se ja levitä päälle hilloa jaloput kreemistä. Laita viimeinen kakkupohja päälle, kostuta se.
5. Vaahdota kerma ja levitä paletilla ohut kerros kakun päälle ja sivuille, vohvelisen kuvan alle voi jättää hieman paksummin kermaa jotta se kostuu kunnolla.
6. Aseta kuva kakun päälle, voit leikata sitä saksilla pienemmäksi tarvittaessa. Kuva nousee hieman reunoiltaan kun se on asetettu kerman päälle, mutta laskeutuu pian. Sitten se menee kuprulle, mutta oikenee jääkapissa ollessaan.
7. Pursota loput kermat pyöreällä tyllalla kakun reunoille.