Kukkakakku

{image:text}

Joskus jos oikein tekee mieli makeaa kakkua, väliin voi sujauttaa suklaatäytettä mikä maistuisi kyllä ihan sellaisenaankin…!
Ja jos haluaa sokerimassakuorrutuksen jättää pois, niin valmistamalla täytteen kaksinkertaisena, riittää se kunnon kuorrutukseenkin.

350 g voita
4 dl luomuruokosokeria
5 kananmunaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa

suklaatäyte & -kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria

pintakuorrutus:
valkoista sokerimassaa

kukat:
silikonimuoteilla tehtyjä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen, lisää lopuksi maito.
Levitä massa uunipellille ja paista +175 asteessa noin 50 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
Valmista täyte sulattamalla suklaa, vatkaa se pehmeän voin kanssa sekaisin, lisäten samalla joukkoon sokerit.
Nosta kakkupohjat päällekkäin ja täytä välit suklaatäytteellä, kuorruta lopuksi kakun ulkopinta täytteellä.
Kaulitse sokerimassa levyksi ja nosta se kakun päälle, siisti reunat.
Silikonisilla kukkamuoteilla saa helposti valmistettua erilaisia kukkasia kakun päälle!