Kukkainen kerroskakku

{image:text}
pohja yht. 15 cm ja 20 cm:n vuokiin:

8 kananmunaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

täyte:
6 dl vispikermaa vaahdotettuna
200 g maitorahkaa
500 g mansikoita
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl sokeria
6 liivatelehteä
300 g mansikkamarmeladia

kostutus:
n. 3-4 dl sokerivettä

kuorrutus:
yhteensä noin 700 g valkoista sokerimassaa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
ruskeaa sokerikuorrutetta (käytin suklaanmakuista Satin Ice-kuorrutetta)

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuihin halkaisijoiltaan 15 cm ja 20 cm kakkuvuokiin. Paista pohjat uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka, valutetut mansikat (jos käyttää pakkasmansikoita), sekä valkosuklaa ja sokerit.
Lisää liotetut liivatteet ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan ja kelmuta kakkuvuoat.
Aseta kelmutetun vuoan pohjalle kakkupohja, kostuta se ja sivele ohuesti marmeladia. Laita täytettä päälle.
Laita toinen kakkupohja, kostutus sekä taas ohuelti marmeladia, lisää loput täytteet. Vielä päälle viimeinen kakkupohja sekä kostutus. Täytä molemmat kakut samalla tavalla.
Anna kakkujen hyytyä yön yli ja kumoa tarjoilualustalle.
Kaulitse kuorrute ja nosta kakkujen päälle, koristele mielesi mukaan.
Pikku kukat on tehty hortensia-muoteilla.