Kitarakakku

{image:text}

6 munan kakkupohja
6 kananmunaa (300g)
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Välissä:
4 dl vispikermaa
1 levy sulatettua minttukrokantti-suklaata
400 g päärynöitä soseutettuna

Päällä sokerikreemiä:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
elintarvikeväriä

Teksti & kaula:
marsipaania

Kielet:
suklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi käsin sekoittaen joukkoon.
2. Kaada massa voideltuun kitarakakkuvuokaan ja paista +175 ast. noin 40 minuuttia.
3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
4. Leikkaa kakku 3 osaan sahalaitaisella veitsellä.
5. Vaahdota kerma, lisää sulatettu ja hieman jäähdytetty suklaa kermavaahtoon. Pilko päärynät pieneksi.
6. Kostuta alin kakkupohja ja levitä sille suklaakermavaahtoa. Ripottele päärynää päälle ja laita toinen kakkupohja, kostuta ja jatka samalla tavalla kunnes ylin pohja on kostutettu.
7. Valmista sokerikreemi. Sekoita pehmeään voihin tomusokeria ja vaahdota. Lisää haluamaasi elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi.
8. Pursota kreemi pienellä tähtityllalla vieri viereen niin että kakkupohja peittyy.
9. Koristele kielet ym. suklaalla ja marsipaanilla.