Kirsikkakakku

{image:text}

Tyttäreni päästessä ripille tein kesäisen kirsikkakakun. Marsipaanista voi tehdä käsin ja muoteilla sekä hauskoja että kauniita koristeita!

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g tuoreita kirsikoita
200 g vadelmamarmeladia

Kostutus:
2½dl 10% sokerivettä
½ dl kirsikkalikööriä

Kuorrutus:
5 dl kermaa
n. 100 g marsipaania pinnalle

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.
2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen maitorahka ja sokerit.
3. Pilko kirsikat, lisää ne täytteeseen.
4. Lisää 10% sokeriveteen kirsikkalikööri ja kostuta 3 osaan leikatun kakkupohjan alimmainen osa.
5. Sivele vadelmamarmeladia pohjalle ja lisää puolet täytteestä. Laita seuraava kakkupohja, kostutus ja jatka edellä mainitullatavalla kunnes kakku on koottu.
6. Vaahdota kuorrutuskerma ja sivele sillä kakun pinta ohuesti. Kaulitse marsipaani ja paina kakkuvuoalla siitä ympyrä. Laita marsipaaniympyrä kakun päälle.
7. Pursota kakun reunat kermalla, koristele marsipaanikoristeella!