Kirsikka-raparperikakku

{image:text}

Tämä kakku on lempparia, tuoreet kirsikat ja kirpakka raparperi yhdessä ovat vaan niin hyviä…namnamnam!

pohja:

* 200 g kaurakeksejä
* 75 g voita

täyte:

* 6 vartta raparperia
* 3 dl vettä
* 2 dl sokeria
* 4 dl vispikermaa
* 200 g vaniljan makuista tuorejuuston tapaista kasvirasvalevitettä
* 100 g valkosuklaata
* 2 dl pilkottuja tuoreita kirsikoita
* 5 liivatelehteä

päälle:

* 3 dl raparperilientä
* 3 liivatelehteä
* ripaus vihreää elintarvikeväriä
* tuoreita kirsikoita

# Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja laita ne halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
# Keitä vesi ja lisää siihen sokeri sekä kuoritut, pilkotut raparperipalat. Kun raparperit ovat pehmentyneet, kaada seos siivilän läpi ja anna jäähtyä.
# Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
# Vaahdota kerma ja sekoita siihen vaniljatuorejuusto, pehmeät raparperit, sulatettu valkosuklaa ja pilkotut kirsikkapalat.
# Kuumenna tilkka raparperimehua ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet, kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
# Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
# Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille kuumentamalla raparperimehu ja liuottamalla siihen kylmässä vedessä liuotetut liivatelehdet. Anna liuoksen jäähtyä hieman ja kaada se sitten täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
# Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla ja herkuttele kauniissa säässä kahvin kanssa, mieluiten ystävän kera :)