Kinkkuinen kakku

{image:text}

12 palaa vaaleaa paahtoleipää + 16 palaa ruisvuokaleipää

1 täyte:
pieni punainen paprika pilkottuna
n. 300 g palvikinkkua pilkottuna
100g emmental-juustoraastetta
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g kermaviiliä
½ tuubia majoneesia
1-2 rkl sinappia
persiljasilppua

2 täyte:
2 suolakurkkua pieneksi paloiteltuna
200 g vanhanajan maksamakkaraa

Kostutus:
n. 4 dl lihalientä

Kuorrutus ja koristelu:
400 g ruohosipulituorejuustoa
ohuita kinkkurullia
meetwurstia
hillosipulia
persiljaa, salaattia jne.
kuorrutuksen värjäsin vaaleanpunaiseksi jauhemaisella elintarvikevärillä

1. Kelmuta pyöreä irtopohjavuoka. Leikkaa leivistä reunat pois.
2. Sekoita 1 täytteen ainekset sekaisin. Valmista myös täyte 2.
3. Lado vuoan pohjalle kerros tummaa leipää. Kostuta leivät hyvin.
4. Laita puolet 1 täytteestä leipien päälle.
5. Aseta vaaleat leivät 1 täytteen päälle, kostuta. Levitä koko 2 täyte leipien päälle.
6. Aseta toinen vaalea leipäkerros leiville, kostuta ne ja levitä loput 1 täytteestä vuokaan.
7. Laita vielä viimeiseksi tumma leipäkerros, laita kelmu päälle ja nosta jääkaappiin yön ajaksi että maut tasaantuvat ja mehevöityvät.
8. Seuraavana pävänä kumoa kakku tarjoiluastialle. Kuorruta tuorejuustolla ja koistele maun mukaan kinkkusiivuilla, yrteillä jne.!