Keikautettu ananaskakku

{image:text}

Vuoan pohjalle:

margariinia tai voita
½ dl fariinisokeria
ananasrenkaita
mantelirouhetta

Kakku:

150 g voita
150 g sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 rkl ananaslientä

1. Voitele pyöreä halkaisijaltaan noin 20- 22cm:n vuoka rasvalla ja ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle.
2. Aseta ananasrenkaat fariinisokerin päälle ja ripottele mantelirouhe joukkoon.
3. Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää varovasti massaan ananasliemen kanssa.
5. Kaada massa vuokaan ja paista +175 asteessa noin 45-50 min. tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
6. Anna jäähtyä paiston jälkeen noin 5 min. ja kumoa.