Kaurapalat

{image:text}

Nämä maistuvat paremman puutteessa, kun tekee mieli maiskutella jotain makeaa. Ohje on helppo ja napattu aikoinaan jostain vanhasta ruokakirjasta, hieman olen aineksia muutellut. Kirsikoiden tilalle voi vaihtaa myös puolukat, niin tulee hieman kirpeyttäkin mukaan.

* 200 g voita
* 200 g muscovado-sokeria
* 3 rkl vaaleaa siirappia
* 8 dl kaurahiutaleita
* 2 dl kookoshiutaleita
* 80 g kirsikoita

1. Laita voi, sokeri ja siirappi isoon kattilaan ja kuumenna miedola lämmöllä kunnes seos on sulanut.
2. Kaada joukkoon kaurahiutaleet, kookohiutaleet ja pilkotut kirsikat. Sekoita kattilan sisältö tasaiseksi seokseksi.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun esim. isoon lasagnevuokaan ja tasoita pinta.
4. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin puoli tuntia, sammuta uuni ja anna olla jälkilämmössä vielä 10 minuuttia.