Kasvimaa-kakku

{image:text}
Tämän kakun idea lähti siitä, että koristeita voi olla myös kakun sisällä!
Ja missäs muualla niitä olisi kuin ainakin kasvimaalla :)

pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl raastettua porkkanaa
½ dl kermaa
50 g voita sulatettuna

koristeet:
sokerimassaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja sihtaa siivilän läpi varovasti sekoittaen massaan.
Raasta pestyt porkkanat ja sekoita ne joukkoon.
Sekoita kerma varovasti käännellen joukkoon, lisää lopuksi sulatettu rasva.
Kaada massa suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.
Paista kakku kypsäksi uunin alatasolla +175 asteessa noin 45- 50 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.

Koristele kakku sokerimassasta valmistetuilla koristeilla, esim. ruusukaaleilla, perunoilla, porkkanoilla ym. Leikkaa kakun reunoista hieman pois ja murustele paloja päälle "mullaksi".
Ruusukaali:
Kaulitse sokerimassa levyksi ja paina siitä narsissimuotilla pala. Ohenna terälehdet pallotyökalulla ja nosta muotoilukupin sisälle kuivumaan. Pyöritä luonnonvalkoisesta sokerimassasta tai marsipaanista pallomainen röykkiö vihreiden lehtien sisään.