Karvinen- kakku

{image:text}

pohja:

7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

* 4 dl vispikermaa
* 200 g vaniljarahkaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 4 banaania
* 3 kiiwiä
* 6 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua

kostutus:

* 3 dl ananaslimonadia

marsipaanin alle:

* 150 g suolatonta voita
* 3 dl tomusokeria

kuorrutus:

* sokerimassaa tai marsipaania

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista kakkupohja uunin alatasolla +175 ast.eessa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka- ja sokeri.
3. Kuumenna sitruunamehu mikrossa kupissa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
4. Kostuta alin pohja ja levitä sille viipaloituja banaanin- ja kiiwin paloja. Levitä kerma-rahkatäytettä ja laita toinen pohja päälle. Kostuta se ja täytä kakku samalla tvalla.
5. Leikkaa kakun yläosaan karvisen korvat, eli osa kakusta pois. Pyöristä myös hieman Karvisen leukaa.
6. Vaahdota suolaton pehmeä voi ja tomusokeri keskenään, levitä seos kakun pinnalle.
7. Kaulitse sokerimassa/marsipaani levyksi ja nosta se kakun päälle. Muotoile valkoisesta sokerimassasta silmät, mustaa marsipaaninauhaa on helppo puristaa marsipaanipuristimen avulla.