Karpalo-sitruunakakku

{image:text}

Kahvikakku sopii hyvin uudenvuoden herkuksi, se säilyy huoneenlämmössäkin hyvin eikä tarvitse olla vähän väliä nostamassa jääkaapin kylmyyteen. Kakun voi halutessaan kuorruttaa kaulittavalla kuorrutteella, jolloin kakku ei kuivu ja säilyy kuorrutteen alla mehevänä, kuorrutetta ei välttämättä tarvitse syödäkään. Valmistin kakun reunavuokaan, mutta sen voi tehdä myös tavallisessa kahvikakkuvuoassa, reseptin ainekset voi silloin puolittaa.

400 g voita
4 dl sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
200 g kermaviiliä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan puristettu mehu= ½ dl
2 dl kuivattuja karpaloita

päälle:
marmeladia sipaus
mustaa sokerimassaa

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon.
Lisää kermaviili, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sekä karpalot.
Kaada massa isoon kakkuvuokaan, itse paistoin kakun Gerbera-reunavuoassa.
Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan.
Kakun voi kuorruttaa esim. sokerimassalla, sipaise sitä ennen kakun pinnalle hieman hilloa tai marmeladia tarttumapinnaksi. Kakun päällystän koristelin erivärisillä kristallipulvereilla ja keltaisella värisokerilla.