Kardemumma- vaahtokarkit

{image:text}


Itsetehdyt vaahtokarkit sopivat hyvin moneen juhlaan ja ne voi värjätä juhlan teeman mukaan eri värisillä tomuväreillä. Vaahtokarkit kuivuvat nopeasti, joten ne kannattaa säilyttää tarjoiluhetkeen asti muovipussissa.
Vaahtokarkkiseosta voi maustaa lempimausteilla, nämä saivat ripauksen kardemummaa!


liivateseos:

8 liivatelehteä
1 dl vettä
6 dl sokeria

marenkiseos:

3 kananmunan valkuaista
3 rkl vaniljasokeria
½-1 rkl tomuväriä

makuaine:

½ rkl kardemummaa

kuorrutus:

tomusokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan jotta ne pehmenevät. Kuumenna desilitra vettä kiehuvaksi kattilassa.
Ota pehmeät liivatelehdet kylmästä vedestä ja purista niistä vesi pois.

Laita liivatelehdet kuumennettuun veteen kattilaan ja sekoita liuos tasaiseksi.
Lisää liivateliuokseen sokeri. Kuumenna seosta niin kauan että sokeri on liuennut, nosta seos jäähtymään.

Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi, lisää samalla vaniljasokeria ja jauhemaista elintarvikeväriä.
Vatkaa tämän jälkeen jäähtynyt liivate-sokeriseos sähkövatkaimella vaahdoksi.

Yhdistä molemmat seokset vatkaamalla ne sekaisin. Sekoita joukkoon halutessasi mausteita, esim. kardemummaa.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja nosta pelti jääkaappiin hyytymään tai pakastimeen yhdeksi tunniksi.

Leikkaa hyytynyt levy paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa.