Kanapiirakka

{image:text}

Ohjeesta tulee 2 kpl halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuokaan leivottua piirakkaa tai 1 pellillinen. Jos leivotaan yksi pyöreä piirakka, puolitetaan ohje kokonaan.

pohja:
2 dl täysjyväruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
200 g voita
250 g maitorahkaa

täyte:
450 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
2 sipulia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl currya
muutama viherpippuri rouhittuna
200 g maustettua rahkaa, makea & tulinen
200 g valkosipulituorejuustoa
3 dl juustoraastetta
1 prk ananasta
170 g aurajuustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmista pohjataikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään, sekoita pehmeähkö voi ja maitorahka joukkoon. Kauli taikina levyksi ja nosta voidellulle vuoalle.
Paista broilerisuiklaeet öljyssä pannulla, lisää silputtu sipuli joukkoon ja mausta seos suolalla, mustapippurilla, viherpippurilla ja currylla.
Sekoita maustettua rahka, valkosipulituorejuusto ja juustoraaste keskenään ja levitä seos pohjan päälle.
Lisää seoksen päälle broilerisuikaleet, pilkotut ananaspalat ja murusteltu aurajuusto. Ripota pinnalle vielä tuoretta basilikaa.
Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.