Kakkupohjan valmistus

{image:text}

Tässä kakkupohjaohje jolla pohjan saa varmasti onnistumaan. Grammapuntari on ihan ehdoton, koska kananmunat eivät ole samanpainoisia.

Käytä huoneenlämpöisiä munia, lämmitän ne kuumassa vedessä koska säilytän kananmunia jääkaapissa. Laita kulho grammapuntarille ja riko munat kulhoon. Näiden munien paino oli 338 g.

Nollaa puntari ja kerro 338 x 0,7= 236. Lisää sokeria joukkoon 236 g.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Punnitse vehnäjauhoja kulhoon saman verran kuin sokeriakin, lisää halutessasi joukkoon 1 tl leivinjauhetta. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen pala, suihkauta vuokasprayta vuoan sisäreunoille ja laita leivinpaperi-arkki vuoan pohjalle- jauhotusta ei tarvita mutta leivinpaperi pohjalla takaa pohjan varman irtoamisen.

Muna-sokerivaahto on valmista, kun massa pysyy tippumatta vatkaimessa. Sihtaa sitten jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita ne varovasti joukkoon niin että vatkauksessa syntyneet ilmakuplat eivät hajoa.

Kaada massa kakkuvuokaan ja paista pohja kypsäksi uunin alatasolla +175 asteessa 40 minuutin ajan. Kumoa kakku vuoastaan ja poista leivinpaperi kun pohja on hieman jäähtynyt.