Tässä kakkupohjaohje jolla pohjan saa varmasti onnistumaan. Grammapuntari on ihan ehdoton, koska kananmunat eivät ole samanpainoisia.


Nollaa puntari ja kerro 338 x 0,7= 236. Lisää sokeria joukkoon 236 g.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Punnitse vehnäjauhoja kulhoon saman verran kuin sokeriakin, lisää halutessasi joukkoon 1 tl leivinjauhetta. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen pala, suihkauta vuokasprayta vuoan sisäreunoille ja laita leivinpaperi-arkki vuoan pohjalle- jauhotusta ei tarvita mutta leivinpaperi pohjalla takaa pohjan varman irtoamisen.
Muna-sokerivaahto on valmista, kun massa pysyy tippumatta vatkaimessa. Sihtaa sitten jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita ne varovasti joukkoon niin että vatkauksessa syntyneet ilmakuplat eivät hajoa.
Kaada massa kakkuvuokaan ja paista pohja kypsäksi uunin alatasolla +175 asteessa 40 minuutin ajan. Kumoa kakku vuoastaan ja poista leivinpaperi kun pohja on hieman jäähtynyt.
