Kahvihetken kakku

{image:text}

kakkupohja 25 cm:
7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

tummasuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
100 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä + 1 rkl vettä

valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
100 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä + 1 rkl vettä

lisäksi:
200 g mansikkamarmeladia

kostutus:
appelsiinimehua

kuorrutus:
2 dl vispikermaa
2 kpl ruusukuvioista sokeripaperia

koristelu:
sokerimassasta valmistettu kahvikuppi + lautanen ja ruusu
kahvikakusta leikattu oikea kakkupala + suklaata

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kun pohja on hyvin jäähtynyt, leikkaa se kolmeen kerrokseen. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita kakkupohjan alimmainen osa kakkuvuoan pohjalle ja kostuta se maun mukaan.
Valmista suklaatäyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen appelsiini tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Kiehauta n. 1 rkl vettä, purista liivatteista kylmä vesi pois ja liuota pehmeät liivatelehdet siihen.
Kaada liivateliuos nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen. Levitä mansikkamarmeladia kakkupohjan päälle ja levitä sen päälle suklaatäyte.
Laita toinen kakkupohja päälle ja kostuta se. Valmista valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin suklaatäyte, kostuta pohja, levitä päälle mansikkamarmeladia ja päälle valkosuklaatäyte. Laita vielä viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta se.

Kääri kelmut kakun päälle vuoan reunoilta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle ja valmista kuorrutus.
Vaahdota vispikerma ja levitä se kakun päälle tasaisesti.
Leikkaa kuvioidusta sokeripaperista sopivan korkuinen kaistale ja paina se kakun reunaan. Leikkaa myös kakun päälle sokeripaperista pala.
Koristele kakku sokerimassasta valmistetuilla koristeilla.