Juniori-pikkupöllö

{image:text}

1 pohja:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl Speltti-puolikarkeita jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

täyte:

4 dl vispikermaa
200 g sitruunanmakuista rahkaa
200 g omenavanilja-hilloa
2 banaania

kostutus:

3½ dl sitruuna-limemehua (Juissi)

kuorrutus:

reilu 500 g keltaista banaaninmakuista kuorrutetta

koristelu:

mustasta sokerimassasta silmät
appelsiininmakuisesta makumassasta jalat & nokka

Vatkaa huonennlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pöllöä varten 2 pohjaa, uunin keskitasolla leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle +220 asteessa reilut 5 minuuttia.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka. Tilsi banaani haarukalla. Laita kääretorttupohjat päällekkäin ja leikkaa ne pöllön muotoiseksi.


Leikkaa yhteensä kolme kokonaista kerrosta, yksi tulee kanteista + yksi kerros ilman jalkoja ja siipiä. Kostuta alin pohja mehulla, levitä sille banaania ja kermatäytettä. Levitä seuraavan kostutetun pohjan päälle omenavaniljahilloa ja kermatäytettä. Täytä kakku samalla tavalla loppuun saakka.


Jätä kermatäytettä hieman ja levit loppu koko kakun päälle. Kaulitse sokerimassa tarpeksi isoksi ja nosta se kakun päälle reippaasti. Leikkaa ylimääräiset kuorrutteet kkun reunoilta pois.


Valmista jalat pyörittämällä pötkö ja leikkaa siihen kolme varvasta, muotoile ne ja töki veitsellä uria.