Juhannuspiirakka

{image:text}

pohja:

* 250 g maitorahkaa
* 250 g leivontamargariinia
* 4½ dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 50 g juustoraastetta

pohjan päälle ennen täytettä:

* 250 g valkosipuli & yrtit- cuisinea
* 150 g emmental- juustoraastetta
* 2 kananmunaa

täyte:

* 250 g lohikuutioita
* 2 pientä sipulia varsineen
* oranssin värisiä kirsikkatomaatteja
* kesäkurpitsaviipaleita
* tilliä
* mausteita maun mukaan

1. Valmista pohja nyppimällä keskenään sekoitetut jauhot margariiniin, sekoita maitorahka ja juustoraaste joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
2. Valmista täytteet ja kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratun syvän uunipellin päälle.
3. Kaada pohjan päälle juusto-muna-cuisine-seos. Ripottele pinnalle lohikuutiot, silputtu sipuli, viipaloidut kesäkurpitsan palat ja tilliä.
4. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.
5. Tarjoa raikkaan salaatin ja kylmän juoman kanssa.