Itsenäisyyspäivän leivokset

{image:text}

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl kermaa
400 g rommirusinarahkaa (kausituote)
2 tl vaniljasokeria
½- 1 dl sokeria
1 dl rusinoita
1 dl marjoja/hedelmiä maun mukaan
10 liivatelehteä + ½ dl vettä

Kostutus:
1½- 2 dl kylmää vettä
rommiaromia tujaus/rommilikööriä

Kuorrutus ja koristelu:
200-250 g sinistä marsipaania
kristallipulveria, kultajauhetta tms.

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa +225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Tarkkaile ettei paistu yli!
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita siihen rommirusinarahka, sokerit, rusinat ja marjat/hedelmät. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kiehautettuun vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
3. Kaada täyte kelmulla vuorattuun noin 23 x 31cm kokoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
4. Leikkaa pohjasta samankokoinen pala ja laita se täytteen päälle. Kostuta pohja ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
5. Kumoa vuoka leikkuulaudalle. Kaulitse marsipaani ja nosta se päälle. Leikkaa leivospaloiksi, esim. 6 x 6cm. (Tämä oli sopiva koko tekemälleni sabluunalle)
6. Laita sabluuna leivoksen päälle ja töpsöttele siveltimellä kristallipulveria, kultajauhetta tai jotain millä leijonan kuvio tulee esiin.