Hildan ruutu-pikkuleivät

{image:text}

Transfereilla saa koristeltua tavallisetkin pikkuleivät kauniisti. Kuvion alla olevan suklaan taas voi värjätä minkä väriseksi vain, jolloin transferikuviokin näyttää erilaiselta. Itse pikkuleipien teossahan ei kauaa nenä tuhise, mutta koristeluun kannattaa varata ainakin vähän aikaa.

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

koristelu:

suklaa-transferi
kuorrutesuklaata
tomuväriä
(koristerakeita)

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Voit nostaa massan hetkeksi jääkaappiin, jolloin kaulitseminen on helpompaa.
3. Kaulitse ja paina muotilla pikkuleipiä, käytä vehnäjauhoja ohuesti massan alla ja päällä jolloin pikkuleivät siirtyvät vaivattomasti alustalta pellin päälle. Paista pikkuleivät uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.


Sulata valkoista kuorrutesuklaata kupissa tai lautasella mikrossa. Ensin noin 30 sekuntia ja sekoitus, sitten 10 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Värjää sulatettu suklaa tomuvärillä. Levitä suklaa paletin avulla suklaa-transferin päälle.


Kuorrutesuklaa alkaa jähmettymään nopeasti huoneenlämmössä, joten voit pian irroittaa suklaan kuvioineen transferi-kalvosta. Paina muottisarjan pienemmällä muotilla paloja kuvioidusta suklaasta, irrota kuviot varovasti piparimuotista esim. hieman venyttämällä muottia. Laita pari pientä pisaraa sulaa suklaata keksin päälle ja aseta kuvioitu pala päälle. Vinkki: Jos kuvio halkeaa kun sitä irrottaa muotista, voit spritsata halkeaman päälle suklaajuovan ja koristella sen koristerakeilla tms.