Hemuli-kakku

{image:text}

6-vuotiaan tarhataival päättyi ja ryhmän nimi oli Hemulit tosin muistelin ensin että se oli Haisulit (sori!). Hemuli kun niin kauheasti tykkää tutkia noita ötököitä ja kukkia, niin tällä kertaa leppäkertut ovat yllättäneet Hemulin ja onkin itse suurennuslasin alla. Mutta eihän se Hemuli sitä edes huomaa kun ruusu on niin mielenkiintoinen :)

pohja:

* 6 munan kakkupohja

täyte:

* 6 dl vispikermaa
* 1 sitruunan raastettu kuori
* 2 rkl sokeria
* ½ sitruunan mehu
* 6 liivatelehteä
* 200 g mansikkamarmeladia

kostutus:

* 2 dl 10 % sokerivettä

kuorrutus ja pursotus:

* 100 g suolatonta voita
* 200 g sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
* 1 dl tomusokeria
* 500 g sokerimassaa

koristeet:

* marsipaania

1. Valmista kakkupohja ja leikkaa se kolmeen osaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista lopusta sitruunasta mehu ja kuumenna se mikrossa. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermavaahtoon. Mausta sokerilla.
3. Kostuta alin pohja ja levitä sille puolet marmeladista. Levitä päälle puolet kermatäytteestä ja aseta toinen pohja päälle. Kostuta ja täytä samalla tavalla. Aseta lopuksi viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta se.
4. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
5. Vatkaa pehmeä voi, sitruuna-tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin, levitä kakun pinnalle ohuesti. Kaulitse sokerimassa ja nosta kakun päälle, pursota loppu kuorrutus reunoille. Voit värjätä seosta mm. pastaväreillä.