Helmi- hääkakku

{image:text}

Hääkakku kruunaa juhlan!
Tässä helppo ja herkullinen hääkakkuohje. Kuva ei anna oikeutta kauniille ruusukuviolle kuorrutteen pinnalla, jonka kaulitsin ruusukaulimella. Pintakuvion ruusuille sekä ”helminauhalle” sivelin valkoista kristallipulveria, itse ruusut saivat pinnalleen pinkin väristä kristallipulveria. Ruusujen halkaisija on noin 7-8 cm ja sormusalusta on tehty sokerimassasta. Sormukset ovat muovisia luonnollista kokoa olevia koristeita.

18 cm:n kakkupohja:

150 g kananmunia
105 g sokeria
105 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

24 cm:n kakkupohja:

350 g kananmunia
245 g sokeria
245 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
6 dl vispikermaa
400 g sitruunarahkaa
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
600 g tuoreita mansikoita
n. 400- 500 g marmeladia/ hilloa (käytin Robertsin Tropical-hilloa)

kostutus:
5 dl 10% sokerivettä
10 tippaa mansikka-aromia

kuorrutus ja koristelu:
600 g shampanjanväristä sokerimassaa
marsipaaniruusuja
koristesormukset

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen massaan. Kaada voideltuihin kakkuvuokiin ja paista +175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakut irtoavat hieman reunoiltaan.
2. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan. Vaahdota kerma löysästi, vatkaa rahka hyvin joukkoon, mausta sokereilla. Viipaloi mansikat.
3. Valmista molemmat kakut pahvisen kakkualustan päälle, leikkaa pienemmän kakun pahvialusta juuri kakun kokoiseksi. Kostuta alin pohja ja levitä sille ohut kerros hilloa. Lisää kermatäyte ja päälle viipaloidut mansikat. Aseta toinen pohja päälle ja täytä sekä kostuta, jatka samalla tavalla valmistaen molemmat kakut.
4. Kun kakut ovat täytetty, levitä paletilla ohut kerros kerma-rahkaa kakkujen pinnalle.
5. Kaulitse sokerikuorrute tavallisella kaulimella noin 5 mm:n paksuiseksi ja lopuksi kaulitse ruusukuvioisella kaulimella kuvio kuorrutteeseen. Nosta kuorrute kakun pinnalle ja paina kakun pinnalle sekä reunoille.
6. Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle. Oikean kokoiseksi leikattu kakkupahvi jää pienen kakun alle ja kakkua leikattessa kakku pysyy siistinä. Kun ylin kerros on syöty, kakkupahvin voi poistaa ja alempi kerros on vielä siisti.
7. Laita siveltimellä kuorrutteen ruusukuvioinnille valkoista kristallipulveria, koristele ylempi kerros marsipaaniruusuilla ja sormuksilla alustoineen. Pyöritä sokerikuorrutteesta pieniä palloja kiertämään kakkua, töpsötä niillekin valkoista kristallipulveria.