Hello Kitty-karusellipiparitalo

{image:text}

Kun viimeksi olin tehnyt Hello Kitty-piparitalon, aloin miettimään miltä talon sisällä näyttäisi.
En halunnut tehdä ulkoseiniä, eli talon täytyisi olla pyöreä…pyöreä kuin karuselli :)

Leikkasin ensin halkaisijltaan 26 cm:n pyöreän pohjan painamalla pyöreän säädettävän reunavuoan piparitaikinaan (sillä on tosi kätevä leikata kaikkea, missä tarvitaan erikokoisia suuria pyöreitä muotoja).

Sitten leikkasin toisen samankokoisen palan ja sen kuuteen osaan kattopaloiksi. Kun karusellia kokoaa, niin katon osia joutuu leikkaamaan sivuista hieman, jos sen haluaa hieman koholle. Paistunutta piparia on helppo leikata tasaisella isolla veitsellä. Ikkunat kannattaa leikata ennen paistamista.

Suklaatransfereista valmistui taloon "tapetit, ja Hello Kitty -transferi sopi tähän kuin nakutettu.
Leikkasin transferin samankokoiseksi kuin seinä, sitten levitin transferille sulatettua valkosuklaata ja nostin seinän päälle. Tämä kannattaa tehdä jo suoraan esim. tarjottimen tai pellin päällä, kun se nostetaan sitten pakkaseen suklaan jähmettymisen ajaksi niin ei tule sotkua siirrossa.
Kun suklaa oli jähmettynyt, vetäisin transferin muovikalvon pois ja seinä oli valmis.
Ikkunan aukko kannattaa leikata pois tosi varovasti, jotta suklaa ei rapsahda rikki seinässä--> hommaa helpottaa jos ei anna seinän olla pakkasessa liian kauaa.

Kun seinät oli koristeltu transfereilla, liimasin ne isomaltoosilla pyöreään alustaan.
Sitten tein lattiat pikeeristä, marsipaanista ja sokerikuorrutteesta, ja lisäsin listoja, huonekalut tein massoista paitsi takan runkona on paistettua piparkakkua jne.
Ensin olisin tehnyt taloon neljä huonetta, mutta pohjan ala oli sen verran pieni että niistä olisi tullut minihuoneita, nämäkin kun ovat aika pieniä.
Huonekalut tein marsipaanista ja sokerimassasta. Keittiön pöytä on “lasinen”, kun olin tehnyt pöydän sokerimassasta, kaadoin päälle sulatettua isomaltoosia ja sitten olikin kiirus leikata ylivalunut sokeri pois, ennenkuin se kovettui.